Zásady ochrany osobních údajů na webových stránkách www.greenbutik.cz

Provozovatelem webových stránek greenbutik.cz je Radim Hejný, třída 3. května 325, 763 02, Zlín, IČO: 03443051, zapsaný v rejstříku Magistrátu města Zlín (dále jen „Správce“)

Tato pravidla pro ochranu osobních údajů popisují, které osobní údaje jsou shromažďovány nebo vytvářeny (zpracovány), když využíváte webové stránky greenbutik.cz (dále jen „Webové stránky“). Tato Pravidla také popisují způsob, jakým jsou Vaše osobní údaje používány, sdíleny a chráněny. Najdete zde i vysvětlení možností, které ve vztahu k Vašim osobním údajům máte k dispozici, a jak nás můžete kontaktovat.

1. Správce osobních údajů

Správcem Vašich osobních údajů je a za správu odpovídá Radim Hejný, se sídlem třída 3. května 325, IČO: 03443051, zapsaný v rejstříku Magistrátu města Zlín.

Kontaktní údaje správce:

adresa pro doručování: třída 3. května 325, 763 02, Zlín,
adresa elektronické pošty: info@greenbutik.cz,
tel.: 739 487 523.

Správce nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů.

2. Jaké osobní údaje shromažďujeme a kdy

Jaké osobní údaje zpracováváme, závisí na typu Vašem požadavku. Když například vytvoříte objednávku, kontaktujete nás přes živý chat nebo e-mail, přihlásíte se k zasílání obchodních sdělení, vytvoříte si účet, účastníte se našich akcí či soutěží nebo když procházíte naše Webové stránky, dochází v každém případě ke zpracování odlišných osobních údajů pro odlišné účely s odlišným právním základem.

3. Zpracování osobních údajů nezbytné pro plnění smlouvy

Neintenzivnějsí zpracování osobních údajů probíhá při vyplnění a odeslání Vašich osobních údajů na stránce pokladny na URL adrese www.greenbutik.cz/pokladna.

Tyto osobní údaje zahrnují Vaše:

Jméno a příjmení, e-mail, telefonního číslo, fakturační adresu, případně adresu pro zaslání zboží;
v případě vytvoření uživatelského účtu přihlašovací informace k účtu: e-mail, heslo a jedinečné uživatelské ID.

Účelem zpracování těchto osobních údajů je plnění smlouvy mezi Vámi a Správcem. Zpracování údajů v tomto případě zahrnuje všechny činnosti od zaevidování objednávky, její zpracování, včetně zaplacení a doručení objednaného zboží.

Doba, po kterou budou Vaše osobní údaje správcem uloženy, je 10 let, z důvodu splnění zákonných povinností.

Dalšími příjemci Vašich osobních údajů budou zejména:

zasílatelské společnosti např.

  • Zásilkovna s.r.o., VOP: https://www.zasilkovna.cz/eshopy/vop
    • Zásielkovňa s. r. o., VOP: https://www.zasielkovna.sk/eshopy/vop
    • DPD, VOP: https://www.dpd.com/cz/business_customers/podminky_a_soukromi/vseobecne_obchodni_podminky
    • Česká pošta, Ochrana osobních údajů: https://www.ceskaposta.cz/o-ceske-poste/ochrana-osobnich-udaju-gdpr
    • Slovenská pošta, Ochrana osobních údajů: https://www.posta.sk/stranky/ochrana-osobnych-udajov
  • společnosti poskytující analýzu a administraci e-shopu, např:
    • UJU PTY. LTD, Ochrana osobních údajů (v angličtině): https://help.metorik.com/article/91-metorik-gdpr-privacy,
      a společnosti poskytující účetní a daňové služby.

Tyto osobní údaje mohou být sdíleny se subjekty ze třetích zemí (země mimo EU). Vždy jsou však zachována pravidla Nařízení a Vaše práva z něho vyplývající smluvními doložkami mezi Správcem a zpracovateli včetně práva na výmaz údajů.

4. Zpracování osobních údajů pro provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy na žádost subjektu údajů

Pokud nás kontaktuje před uzavřením smlouvy (odesláním údajů ve formuláři na stránce pokladny) např. e-mailovou zprávou, telefonickým hovorem, sms zprávou, na naší stránce na kterékoliv sociální síti nebo na živém chatu na Webové stránce použijeme údaje odeslané při tomto kontaktu k provedení Vašeho požadavku (dotazu).

4.1. Živý chat

Za účelem zajištění co nejefektivnější zákaznické podpory využíváme služby živého chatu společnosti Tawk.to inc. Link. V případě kontaktu přes živý chat dojde za účelem poskytnutí co nejlepšího provedení Vašeho požadavku ke spojení Vašeho kontaktního údaje, případně jména a příjmení a navštívených stránek, stránky, na které se právě nacházíte, Vašeho zařízení a prohlížeče, dobu strávenou na Webových Stránkách (sezení) a počet minulých sezení, referenční adresy (stránka odkud jste na Webové stránky přišli).

Vaše osobní údaje takto získané použijeme pouze ke splnění Vašeho požadavku.

Tyto osobní údaje mohou být sdíleny se subjekty ze třetích zemí (země mimo EU). Vždy jsou však zachována pravidla Nařízení a Vaše práva z něho vyplývající smluvními doložkami mezi Správcem a zpracovateli včetně práva na výmaz údajů.

Poskytovatele služby je tawk.to inc.,
Smluvní doložka o ochraně dat – https://www.tawk.to/data-protection/dpa-data-processing-addendum/
Ochrana soukromí – https://www.tawk.to/privacy-policy/

5. Zpracování osobních údajů na základě souhlasu

5.1. Souhlas se zasíláním obchodních sdělení na e-mailovou adresu subjektu

Zákazníkům, kteří se po nabytí účinnosti těchto pravidel na Webových stránkách zaregistrují od odběru obchodních sdělení, můžeme obchodní sdělení zasílat na základě souhlasu, který je zcela dobrovolný a jeho neudělení nemá vliv na dokončení Vaší objednávky. Souhlas se zasíláním obchodních sdělení můžete udělit ve formuláři na Webových stránkách, v průběhu dokončení objednávky nebo později v nastavení Vašeho uživatelského účtu. Váš souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na příslušný odkaz umístěný v každém obchodním sdělení nebo v nastavení uživatelského účtu. Pokud souhlas odvoláte, nebudeme Vaše údaje nadále pro účely zasílání obchodních sdělení zpracovávat.

Tyto osobní údaje mohou být sdíleny se subjekty ze třetích zemí (země mimo EU). Vždy jsou však zachována pravidla Nařízení a Vaše práva z něho vyplývající smluvními doložkami mezi Správcem a zpracovateli včetně práva na výmaz údajů.

Zpracovatelem údajů je společnost The Rocket Science Group LLC a její služba Mailchimp.
Ochrana soukromí: https://mailchimp.com/legal/privacy/?_ga=2.40772962.1788087540.1527535717-379303951.1487249746

5.2. Souhlas s přijetím dotazníku Heuréka Ověřeno zákazníky

Vaši spokojenost s nákupem zjišťujeme prostřednictvím e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky, do něhož je náš e-shop zapojen. Ty vám zasíláme pokaždé, když u nás nakoupíte, pokud souhlasíte s jejím zasláním. Souhlas je možné učinit na stánce pokladny (www.greenbutik.cz/pokladna) před odesláním objenávkového formuláře. Odmítnutí souhlasu je možné případně prostřednictvím odkazu v kterémkoliv e-mailu Ověřeno zákazníky.

Zpracování osobních údajů za účelem zaslání dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky provádíme za účelem zjišťování vaší spokojenosti s nákupem u nás a následného zlepšování našich služeb a produktů. Pro zasílání dotazníků, vyhodnocování vaší zpětné vazby a analýz našeho tržního postavení využíváme zpracovatele, kterým je provozovatel portálu Heureka.cz; tomu pro tyto účely můžeme předávat informace o zakoupeném zboží a vaši e-mailovou adresu. Vaše osobní údaje nejsou při zasílání e-mailových dotazníků předány žádné třetí straně pro její vlastní účely. Proti zasílání e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky můžete kdykoli vyjádřit námitku odmítnutím dalších dotazníků pomocí odkazu v e-mailu s dotazníkem. V případě vaší námitky vám dotazník ke konkrétní objednávce nebudeme dále zasílat. Při další objendávce je možné se opět rozhodnout ohledně souhlasu nezávisle na předchozí objednávce.

Zpracovatelem údajů je společnost Heureka Shopping s.r.o.
Zpracování osobních údajů: https://mailchimp.com/legal/privacy/?_ga=2.40772962.1788087540.1527535717-379303951.1487249746
(2.6 Zpracování osobních údajů v rámci programu Ověřeno zákazníky)

5.3. Souhlas s používáním cookies

Pro lepší cílení reklamy a propagace Webových stránek zpracovává Správce při využití cookies údaje o návštěvě webových stránek, prohlížených produktech a další aktivitě na webových stránkách. Na základě získaných dat získává Správce statistiky, analýzy a reporty o chování uživatelů webových stránek. Na jejich základě je pak možné lépe zacílit reklamu nebo přizpůsobit obsah webových stránek tomu, co Vás skutečně zajímá a co hledáte, nebo co zajímá obecně větší skupinu uživatelů. V tomto případě je zpracování osobních údajů zpravidla automatizované. Více informací o používaných cookies naleznete zde.

Zpracování je možné pouze na základě Vašeho souhlasu s používáním příslušných cookies. Za souhlas s používáním cookies na Webových stránkách je nastavení Vašeho zařízení, resp. nastavení prohlížeče, kde je určeno, zda má prohlížeč umožnit Webové stránce ukládat cookies do koncového zařízení

Tento souhlas můžete kdykoliv odvolat tak, nastavíte Váš webový prohlížeč tak, aby ukládaní cookies do vašeho zařízení zakázal či blokoval, včetně cookies třetích stran. Je možné zablokovat nebo povolit ukládání cookies jen pro určité webové stránky. Cookies, které již jsou ve vašem zařízení uloženy, pak můžete kdykoli smazat. Chtěli bychom vás však upozornit, že pokud ukládání cookies zasílané stránkami greenbutik.cz zcela zakážete, nebudou stránky pracovat správně a může být omezena jejich funkčnost.

Konkrétní postup pro nejpoužívanější webové prohlížeče najdete zde:

Pro bližší informace můžete využít nápovědu vašeho prohlížeče.

Osobní údaje získané prostřednictvím cookies mohou být sdíleny se subjekty ze třetích zemí (země mimo EU). Vždy jsou však zachována pravidla Nařízení a Vaše práva z něho vyplývající smluvními doložkami mezi Správcem a zpracovateli včetně práva na výmaz údajů.

Prostřednictvím Webových stránek mohou shromažďovat informace také třetí strany, a to s využitím cookies, zásuvných modulů (plug-ins) a widgety (widgets) třetích stran. Tyto třetí strany shromažďují údaje přímo z Vašeho internetového prohlížeče a jejich zpracování podléhá vlastním pravidlům třetích stran pro ochranu soukromí.

Seznam používaných cookies a včetně příjemců informací neleznete na stránce Cookies.

Tyto osobní údaje mohou být sdíleny se subjekty ze třetích zemí (země mimo EU). Vždy jsou však zachována pravidla Nařízení a Vaše práva z něho vyplývající smluvními doložkami mezi Správcem a zpracovateli včetně práva na výmaz údajů.

6. Zpracování osobních údajů na základě oprávněných zájmů správce

Mimo odesíláním obchodních sdělení prostřednictvím elektronické pošty na e-mailovou adresu subjeků, kteří projevili souhlas se zasíláním (viz. výše) si Správce z důvodu oprávněného zájmu vyhrazuje právo ojediněle zaslat stávajícím zákazníkům, kteří nejsou přihlášení k odběru obchodních sdělení elektronickou zprávu na e-mailovou adresu zákazníka. Toto právo bude využito zřídka s ohledem na zájmy a základní práva a svobody zákazníka.

Tyto osobní údaje mohou být sdíleny se subjekty ze třetích zemí (země mimo EU). Vždy jsou však zachována pravidla Nařízení a Vaše práva z něho vyplývající smluvními doložkami mezi Správcem a zpracovateli včetně práva na výmaz údajů.

Zpracovatelem v tomto případě může být Správce, případně společnost The Rocket Science Group LLC a její služba Mailchimp. Ochrana soukromí viz. výše.

7. Zpracování údajů z důvodu splnění právních povinností

Vaše osobní údaje uchováváme po takovou dobu, jak je zapotřebí k naplnění účelů uvedených v těchto pravidlech pro ochranu soukromí (pokud příslušný právní předpis nevyžaduje delší dobu uložení). Osobní údaje získané při uzavření smlouvy archivujeme dle daňových zákonů na dobu 10 let.

Tyto osobní údaje mohou být sdíleny se subjekty ze třetích zemí (země mimo EU). Vždy jsou však zachována pravidla Nařízení a Vaše práva z něho vyplývající smluvními doložkami mezi Správcem a zpracovateli včetně práva na výmaz údajů.

8. Informace o platební kartě

Nezpracováváme informace o platební kartě. Při platbě platební kartou je zpracovatelem údajů společnost GOPAY s.r.o. Více informací o platbě kartou naleznete na stránkách GoPay https://www.gopay.com/cs/bezpecnost.html.

9. Práva subjektů údajů

Za podmínek stanovených v nařízení máte právo požadovat od správce přístup k Vašim osobním údajům, právo na opravu nebo výmaz Vašich osobních údajů, popřípadě omezení jejich zpracování, právo vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů, a dále právo na přenositelnost Vašich osobních údajů

Pokud byste se domníval(a), že zpracováním Vašich osobních údajů bylo porušeno či je porušováno nařízení, máte mimo jiné právo podat stížnost u dozorového úřadu.

Nemáte povinnost osobní údaje poskytnout. Poskytnutí Vašich osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy a bez poskytnutí Vašich osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce splnit.

10. Změny pravidel pro ochranu osobních údajů

Právní předpisy i naše postupy se mění v čase. Pokud se naše pravidla pro ochranu osobních údajů rozhodneme aktualizovat, budete opět vyzváni k odsouhlasení nových pravidel. Tato pravidla pro ochranu osobních údajů byla naposledy změněna 24. května 2018.

Otázky a zpětná vazba

Vítáme dotazy, připomínky i obavy týkající se našich pravidla pro ochranu osobních údajů a postupů v rámci ochrany osobních údajů.
Přejete-li si dát nám zpětnou vazbu nebo máte-li jakékoli dotazy či obavy nebo přejete-li si vykonat svá práva v souvislosti s Vašimi osobními údaji, obraťte se prosím na nás na níže uvedené adrese:
Radim Hejný, třída 3. května 325, 763 02 Zlín

Také nám můžete poslat elektronickou zprávu na adresu info@greenbutik.cz.

Pokud se na nás obrátíte s reklamací/stížností v oblasti ochrany osobních údajů, Váš požadavek bude vyhodnocen s cílem zajistit co nejrychlejší a nejefektivnější řešení. Máte také právo vznést stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů.